Германският производител на автомобили Daimler замразява бизнеса си в Иран след

...
Германският производител на автомобили Daimler замразява бизнеса си в Иран след
Коментари Харесай

Daimler се подчини на Тръмп: производителят на Mercedes замразява бизнеса си в Иран

Германският производител на автомобили Daimler замразява бизнеса си в Иран след опасността, отправена от американския президент. По-рано през днешния ден Доналд Тръмп разгласи, че който прави бизнес с Иран, няма да търгува със Съединени американски щати.
 Тръмп заплаши Европейски Съюз: Който прави бизнес с Иран, няма да търгува със Съединени американски щати
Думите му бяха ориентирани към Европейския съюз и предизвикани от посланик №1 на Съюза  Федерика Могерини , която съобщи, че Европейски Съюз предизвиква фирмите си да вършат бизнес с Иран, тъй като страната съблюдава уговорките си по нуклеарното съглашение от 2015 година

Изявлението ѝ бе по отношение на задействаните в среднощ наказания от Съединени американски щати против Иран.

" Преустановихме така и така лимитираната си активност в Иран в сходство с приложените наказания " декларира говорителка, изпратена до AFP. Тя прибавя, че Daimler следи от близко политическото развиване по въпроса.

Действието поставя неочакван завършек на проектите за уголемение на активността на производителя на Mercedes-Benz в Иран, където той работеше взаимно с две локални компании по сглобяването на камионите Mercedes-Benz.

Действащите от тази нощ наказания засягат финансовите преводи и основни промишлености, като автомобилната, авиационната, износа на килими и хранителни артикули. Очаква се на 5 ноември да влезе в действие втора група наказания - против жизненоважния за Иран енергиен бранш.

Европейски Съюз дава обещание да отбрани компаниите от Съюза, които търгуват с Иран, само че несигурността към този момент подтикна доста бизнеси за се изтеглят от страната. Френският производител на коли Renault , който не продава коли в Съединени американски щати, разгласи, че ще остане в Иран макар глобите. Но френската петролна корпорация Total и автомобилният производител  PSA към този момент дадоха знак, че е евентуално да се изтеглят от Иран.

Тръмп нагнети напрежението през днешния ден, като приветства " най-хапещите наказания налагани в миналото ", а след  изречението " Който прави бизнес с Иран, НЯМА да търгува със Съединени американски щати ", той написа: " Призовавам за СВЕТОВЕН МИР, нищо по-малко ".

Daimler подписа съглашение през 2016 за производството и продажбата на камиони Mercedes в Иран взаимно с Iran Khodro Diesel (IKD) и Mammut Group. В изказването им се показва, че производството и продажбата към момента не са почнали.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР